16-02-08

Sarah = ik = jij?

“Sarah ?“

Het schijnt dat dit mijn naam is. Soms lijkt mij die naam zo bevreemdend. Alsof Sarah iemand anders is. Nee, het gaat wel degelijk over mij. Past die naam eigenlijk bij me? Ben ik een echte Sarah? Geen idee… Ik zoek soms wel eens naar een andere naam die al dan niet beter bij me zou passen. Maar ik moet toch toegeven dat ik er nog geen enkele heb gevonden. Elke naam klinkt nog vreemder dan ‘Sarah’.

“Sarah, haal je eens wat melk?”

“Sarah, kom je mee dansen?”

“Sarah, weet jij hoe dat moet in Word?”

“Sarah, ik heb zin in pizza!”

“Sarah, nog een pintje?”

Gek, ik ben Sarah. Voor mij ben ik gewoon ‘ik’. Da’s nog gekker. Stel ik schrijf een brief. Dan staat heel de brief vol met ‘ik’ plus meestal dan ergens een werkwoord en wat aanhangsel. Tenzij ik natuurlijk niet over mezelf schrijf. Maar dan nog, toch onderteken ik elke brief met Sarah en niet met ik. Misschien komt dat omdat er nog andere ikken zijn. Jij bent ook een ik. Grappig toch. Jij bent een ik, ik ben een ik en degene die daar rechts voor je zit, dat is ook een ik. Die meneer naast je ’s morgens in de trein, dat is ook ‘ik’. En alle andere mensen in die trein en op straat en op café en overal… allemaal ‘ik’.

 

“Slaap je al?” Ik geef geen antwoord, mijn lijf slaapt al. Het slaagt er bijgevolg ook niet in om een ‘ja’  - of is het een ‘nee’? -  over mijn gesloten lippen te krijgen. Mijn ogen willen ook al niet meer mee, maar mijn hand nog wel. Ik reik naar waar de vraag vandaan komt. Iets koud, een stripboek. Mmm, iets warm. Ik voel een neus, lippen en zachte kaakjes om in te knijpen. Hier ligt nog een ik. Iemand anders dan mij. Dus niet ik, maar toch ook ik.

Ik in het meervoud.

Ik en ik.

ik is jij.

Jij en ik zijn wij.

15:14 Gepost door zaza in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.