15-11-07

IN het filmfestival

Ik zou jullie de bewuste mail niet willen onthouden. Zoals ik gisteren al aankondigde: geen censuur in mijn teksten. Dus vergeef me de ellenlange zinnen en de honderdduizend komma’s en veel te weinig punten. Maar geen censuur, want geen punten wil zeggen nauwelijks rust: lezen in één adem. Het had wel degelijk een oorzaak: ik kwam van de dansles en dan is rust niet aan mij besteedt, ook niet in de vorm van punten achter mijn zinnen. Leve de komma’s!
oh en euh, mijn lieve danslespartners: ik zie jullie heel graag!!!

Maandag 12 november 2007

13:44
A: Dag Ladies, ik mail even voor de boonanza-avond.. We kunnen misschien woensdag 21/11 afspreken of vrijdag 23/11?

Boonanza, weet ge wel da’s dat spel waar iedereen door elkaar roept (vooral niet op je eigen beurt) of iemand misschien wel “een kidneyboon wil ruilen tegen twee cacaobonen”, “ik heb een chilli-boon, iemand een chilliboon?” “Neenee, ik kan niks doen met een chiliboon. Geef mij een bruine boon, of nee liever twee!” ‘Ik wil die chiliboon wel! Als gij mij die kidneyboon geeft.” Kunt ge het u al inbeelden? Zo vijf meiden bij elkaar. Neem het van mij aan (zeker als u een man bent), daar wilt ge niet bij zijn! (tenzij uw naam Pierre of Joeri is)

16:34
(P)E: Voor mij zijn die dagen goed!

21:31
Z: ik kan den 23e ni dan zit ik met Nele in filmfestival, den 21e normaal gezien wel. ma, di en donderdag ook ni. alleen woensdag 21 dus die week.

21:51
C: 'In' een filmfestival... Hoe doe je dat? :-)

22:36
Z: awel: ge begint met uw gat te heffen van uwe zetel, dan rept ge u naar de keuken want uw maag gromt en ge zou 't dus iets moeten vinden om die te stillen, vervolgens springt ge een paar keer op en neer en doet ge ne grand écart, kwestie van uw benen los te gooien, want we gaan een sprintje trekken, ge zet u in start positie en terwijl commandeert ge uw huisgenoten, twee doodbrave gasten van ondertussen al 29 (ge bedenkt ondertussen dat ge dringend hunne verjaardagskado eens moet overhandigen, maar ge denkt ach ik ben al te laat met hunnen verjaardag, ze verwachten geen kadookes meer, ik zal het nog wel wat uitstellen) wànt we staan namelijk in start positie om een sprintje te trekken dus en we gingen ons euh mijn huisgenoten dus commanderen om de beide deuren open te zetten, want anders loop ik mij te pletter bij dat sprintje dat ik van plan ben te trekken. waar gaat dat sprintje dan heen vraagt ge u af? want we moeten dus ergens ín geraken, in een filmfestival nog wel, meer zelfs, 't is een holebifilmfestival (amaai chance dat ik hier gene man ben of we zouden rap uitgepraat zijn...) goe ik ging een sprintje trekken, probleem is, dat als we beide deuren tegelijk open zetten dat ons Nelleke dan misschien wel mee naar buiten sprint en dat is niet de bedoeling. goe, ik sprint, steven doet de eerste deur open, ik sprint verder, ondertussen doet steven die deur toe, en dan doet alexander de voordeur open en ik sta buiten... euhm buiten da's dus nog niet binnen, laat staan ergens ín... oké ma dat sprintje was dus feitelijk wel bedoeld om mij naar Nele te reppen, want aan de haastigheid van mijn 'hongerstillen' had ge het mss al gemerkt, ik ben een beetje niptekes, mss zelfs bekan te laat. sprinten dus. want met ne goeien aanloop is het volgens mij makkelijker om ergens ín te geraken... Bon ik zen ondertussen aangekomen op tiensepoort, alwaar één bruine krullenbol woont en weet ge wa, die heeft ne tandem da komt goe uit want dan zijn we daar dubbel zo rap. trappe trappe trappe, stoempe stoempe stoempe, recht studio 4 binnen. ah we zijn ergens binnen da's al iets. we komen in de buurt. maar hoe er nu ín? simpel, sprintje getrokken, tandem doorgetrokken, wij zijn dus doodop, warme rode zetel in zicht ge zet u dus schrap, gaat efkes door uw knieën laat uw hoofdje zakken, laat alles los (denk er anders een saxofoon bij, dan gaat het beter), je voelt je een bolletje en dan strek je terug je benen en je voeten komen vaneigens van de grond en liften heel je lijf al rollend de rode warme stoel in, aangekomen in die kussens nestelt ge u in de meest comfortabele houding die je maar kan vinden, da's voor iedereen anders, voor mij is dat schoenen uit, benen intrekken, poep naar achter, hoofdje opzij en dan en dan... dan kan je helemaal verdrinken... verdrinken in een verhaal... verdrinken in een film... verdrinken... in...in ... het filmfestival...

't is kwestie van nadien wel weer boven water te komen, maar daarvoor heb je nog twee uur uitstel eerst... en daar gaan we toch wel eerst van genieten... in het filmfestival

:-)


(niet op mij letten, de dansles was enigzins saai, die mannen kunnen echt niet dansen, en na die twee minuten dat Leen dan met mij komt dansen, blijf ik verweesd achter want dat was veel te zalig en dan moet ik terug naar die mannen die de basispas nog niet eens kunnen, tilt slaan als ze ook maar één variatie moeten uitproberen van Leen en dan derbovenop nog beginnen praten ook (versieren eigenlijk, maar daar sta ik niet op te wachten bij een man van 50), i.p.v. eens naar de muziek te luisteren en te horen dat de eerste tel van de mazurka eigenlijk al drie tellen geleden gepasseerd is en zij nog altijd niet weten waar te beginnen... grrr... zelfs Leen haar gezicht stond af en toe op een zucht.. en geen van ons twee was in form, moemoemoe, dus niet veel afgelachen vandaag... volgende keer beter :-))

22:04 Gepost door zaza in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.